Familien på Mols Farm

Mols Farm hører hjemme på Rødkærgård i det naturskønne Krakær. Vi er en dyreelskende familie bestående af Maiken og Jan Bo, vores to fælles børn Astrid og Dagmar og Jan Bos to store drenge Niklas og Lasse. Vi har mange dyr: Islandske heste, shetlændere, får, geder, katte og hunde.

Vi går højt op i dyrevelfærd og naturlig trivsel for alle dyrene. Derfor sørger vi også altid for, at turridning foregår på hestenes præmisser - til glæde for både ryttere og heste. Endvidere er vi vilde med naturen omkring os. Vi elsker at færdes i den, formidle den og passe på den.

Når du booker en guidet tur hos os, vil du oftest møde Maiken som guide. Maiken har redet hele sit liv. Hun er lærer af uddannelse med bl.a. biologi som liniefag. Og hun har gennem sin lærerkarriere formidlet om naturen, arbejdet med naturen og undervist i naturen, hvorfor du under turridningen også vil opleve at få fortællinger om,  hvad der rører sig i naturen. Maiken har tidligere undervist i ridning på både teoretisk og praktisk niveau.

Vi ser frem til at byde jer velkomne til tur- og ponyridning på Mols Farm.

Den Islandske hest på Mols Farm

Den islandske hest kommer fra Island, hvor den blev indført sammen med vikingerne, da de bosatte sig der for mere end 1100 år siden.

Den islandske hest har gennem lang tid tilpasset sig den barske natur på Island. Det har gjort den til en hårdfør, sund og stræk hest, som primært har været anvendt som brugsdyr til transport i det vejsomme terræn på Island.

Det er vigtigt, at den islandske hest er modig, villig og selvstændig, og frem for alt loyal, styrbar og med et godt sind.

Gangarterne hos den islandske hest tilbyder to gear mere end den traditionelle ridehest, nemlig tölt og pas.

Tölt er en firtaktet bevægelse ligesom skridt. Det er en meget behagelig gangart, som oftest omtales i tre tempier: arbejdstölt, middeltempo og fri tölt. Hos os er tölt lig med gudegangarten.

Pas eller flyvepas er en totaktet bevægelse, hvor hesten bevæger højre for- og bagben samtidigt. Pas bruges på kortere strækninger, da det er anstrengende for hesten. I flyvepas kan en hastighed på op med 40 km i timen opnås. Læs mere om den islandske hest her

Hos os er vores islandske heste gode stabile, loyale og stærke heste. Vi anser dem som vores venner, og vi passer rigtig godt på dem. Vi tilbyder dem så naturligt at liv som muligt, hvor de går på marken hele døgnet med mulighed for at komme i skygge og læ. Og de har gode muligheder for at vandre, når de græsser, som jo er det naturlige bevægelsesmønster for en hest.

Ved os vil du derfor møde sunde, glade og stabile islandske heste. Book din tur her